ОБАВЕШТЕЊЕ
Др Бранкица Јовић - 027/ 815-0006
Др Сузана Будић - 027/ 815-0006
Др Живка Стојановић - 027/ 815-0008
Др Светлана Убавић - 027/ 815-0008
Др Јасна Миловановић - 027/ 815-0008
Др Ивана Ђорђевић - 027/ 815-0012
Др Владан Секулић - 027/ 815-0012
Др Микић Бранкица - 027/8150013
Др Радица Крстић - 027/ 815-0013
Др Катица Стевановић - 027/ 815-0006
Др Ирена Стојковић - 027/ 815-0011
Функционална дијагностика (лекарска уверења) - 027/321-425
ДЕЧЈЕ - 064/8477365
Др Марина Комазец - 027/ 815-0006
Др Биљана Трајковић - 027/ 815-0008
Др Зорица Момчиловић - 027/ 815-0011
Контакт број за вакцинацију - 027322632

Радове на реконструкцији и адаптацији зграде Дома здравља у Прокупљу, који су кренули почетком фебруара ове године, обишли су данас председник Србије Александар Вучић, министар здравља Златибор Лончар и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

 

Председника Србије и министра здравља дочекали су народни посланик из Прокупља Дарко Лакетић, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Александар Симоновић, председник Скупштине Дејан Лазић са сарадницима.

 

Данас је веома важан дан, не само за Прокупље, већ и за читаву Топлицу. Градимо нешто велико и величанствено и од изузетног значаја за нашу земљу. Градимо здравствени центар, у коме ће бити смештени Дом здравља и Општа болница, после 31 године, од када се стало са радовима. Кроз изградњу здравствених објеката најбоље може да се види како се Србија променила. Ми ћемо у овај објекат, заједно са опремом да уложимо више од 35 милиона евра. Сам објекат ће да кошта око 27 милиона евра, док ће у куповину медицинске опреме, која ће бити најмодернија на тржишту, бити уложено око 7-8 милиона. То је велико улагање и од Другог светског рата, а свакако у последњих 45 година, толико новца није уложено у неки објекат у Прокупљу, рекао је председник Вучић, приликом обиласка радова.

 

Он је додао да је завршетак овог здравственог центра од велике важности и за нашу децу, за сваког човека и за наше родитеље, јер то је део животног стандарда и тиме може да се покаже шта је држава урадила за своје грађане.

-Када човек дуго обавља дужност, он почиње да сабира шта је све урадио. Као што сам поносан на сваки ауто-пут и мост који је изграђен, што ће за годину дана, за пола сата возом моћи да се стигне од Београда до Новог Сада, поносан сам на све здравствене објекте, које смо урадили и у Београду и у другим градовима, рекао је Вучић.

У прокупачком Дому здравља и Општој болници радиће око 900 људи.

 

Он је овом приликом најавио да ће сличне инвестиције у здравствене објекте бити урађене и у Пироту, Кикинди, Врању, Лесковцу, Аранђеловцу, Лозници, Врбасу, Смедеревској Паланци и Горњем Милановцу.

Према његовим речима, у топлички крај се традиционално мало улагало у последњих неколико деценија због чега у њему сада живи око 80.000 људи.

-Народ у Топлици је увек био на бранику отаџбине и никада није кукао. Овде живе вредни и радни људи, који се никад не жале и којима је важно да имају посао. Зато ћемо ми учинити све и убудуће да им створимо боље и квалитетније услове за живот и да запослимо што више људи, као би они остајали у својој родној Топлици, истакао је председник.

 

Он је рекао да је у последњих пет или шест година створена потпуно другачија „крвна слика“ у здравству Србије и да то данас постају најмодернији здравствени центри, који ће увек моћи да пруже адекватну здравствену услугу свим грађанима.

-Болница у Прокупљу ће изгледати боље и вредети више и од КБЦ Земун, Звездара… Ова лепотица и остале болнице остају нашим градовима, навео је Вучић.

Истакао да ће ова болница, поред најбољих „зидова“ имати и фантастичне интензивне јединице, све потребне справе, тако да грађани Прокупља, више неће морати у Београд или Ниш, већ ће у својој болници моћи да се прегледају.

-Тиме ћемо продужити живот људи овде и бринути о здрављу наше деце, указао је Вучић.

Председник је замолио извођаче радова да не касне у радовима, а инвеститора да плати све што треба, а да ће држава обезбедити најмодернију опрему, јер то, како је рекао, заслужују грађани и Топлице и остатка Србије.

 

У Дому здравља је у току прва фаза радова који обухватају сређивање фасаде, столарије, реконструкцију крова, уређење климатизације. Вредност радова је око милијарду динара са ПДВ-ом.

Председник је подвукао да ће држава и убудуће бринути о здравственим радницима, који ће се овде запошљавати и да ће наставити са повећањем плата медицинским сестрама и лекарима, како би они видели да у Србији може врло пристојно да се живи, да не размишљају о одласку у иностранство, да овде виде будућност за себе и своју децу, јер је то од великог значаја за целу нашу земљу.

 

Породично оријентисане ране интервенције
Корона вирус

Our website is protected by DMC Firewall!

У складу са новим Правилима и условима коришћења и Полисом о поштовању приватности, domzdravljaprokuplje.rs користи Cookije да би побољшао корисничко искуство, као и за приказивање персонализованог садржаја, приказивање реклама, као и друге функционалности и услуге које не бисмо могли да обезбедимо без Cookija.