ОБАВЕШТЕЊЕ
Др Бранкица Јовић - 027/ 815-0006
Др Сузана Будић - 027/ 815-0007
Др Живка Стојановић - 027/ 815-0008
Др Светлана Убавић - 027/ 815-0009
Др Јасна Миловановић - 027/ 815-0009
Др Гордана Дмитровић - 027/ 815-0011
Др Светлана Ђокић - 027/ 815-0011
Др Ивана Ђорђевић - 027/ 815-0012
Др Владан Секулић - 027/ 815-0012
Др Микић Бранкица - 027/8150013
Др Радица Крстић - 027/ 815-0014
Др Катица Стевановић - 027/ 815-0006
Др Ирена Стојковић - 027/ 815-0007
Функционална дијагностика (лекарска уверења) - 027/321-425
Обавештење

Ако све буде како треба, са радовима на премештању Опште болнице у Дом здравља требало би да се почне одмах после зиме, чим време то дозволи.

Ово се чуло данас, на представљању првог дела пројекта реконструкције Болнице-енергетска ефикасност, коме су присуствовали председник општине Прокупље Александар Симоновић, председник Скупштине Дејан Лазић, чланови Већа, директори прокупачких здравствених установа: Болнице, Дома здравља и Апотеке са сарадницима.

 

 

„Ради се о значајном пројекту вредном 2,5 милијарде динара који Прокупље без помоћи Владе Србије никако не би могло да реализује, и који ће умногоме побољшати услове лечења и боравка болесника, рекао је Симоновић.

 

Данас је презентована прва фаза-енергетска ефикасност објекта нове Болнице. Било је речи о савременим вентилационим и системима за загревање и хлађење објекта.

Како је образложено, поштујући високе европске стандарде у енергетској ефикасности, нови објекат Болнице биће опремљен најсавременијим уређајима за вентилацију и загревање болничких соба и савременог хируршког блока, чија је изградња такође планирана овим пројектом.

Нови операциони блок имаће четири хируршке сале, а ради боље енергетске ефикасности и уштеде, расхладни системи ће радити у потпуно херметички затвореном простору. Такав систем ће обезбедити чистоћу ваздуха која се може поредити са планинским, што ће додатно допринети бржем опоравку болесника. Што се тиче смештајног капацитета, он се неће мењати, што значи да ће бити око 350 постеља.

За потребе грејања нове Болнице, биће изграђена и нова котларница. Реч је о савременом систему грејања, који искључује загађење животне околине.

-Оно што се данас чуло је заиста задовољавајуће. Након саветовања са директорима и стручним особљем прокупачких здравствених установа, све ово требало би да усвоји Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, која финансира пројекат. Када добијемо сагласност, расписује се тендер за избор извођача радова, казао је председник Симоновић.

 

 

Како додаје, Влада Србије подржава реализацију овог пројекта.

-О томе сведочи и изјава председнице Владе Србије, Ане Брнабић, приликом њене последње посете Прокупљу, када је рекла да ће Република помоћи реализацију три најважнија пројекта за Топлички округ, међу којима је и реконструкција зграде Дома здравља и измештање Болнице, казао је Симоновић.

Он је нагласио да руководство Прокупља има одличну сарадњу са Марком Благојевићем, директором Канцеларије за управљање јавним улагањима, који је недавно посетио Прокупље, као и са министром здравља Златибором Лончарем који је укључен у реализацију овог пројекта.

Како закључује председник општине Прокупље, Александар Симоновић, ако све буде како треба, са првим радовима кренуће се на пролеће.

Корона вирус
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd

У складу са новим Правилима и условима коришћења и Полисом о поштовању приватности, domzdravljaprokuplje.rs користи Cookije да би побољшао корисничко искуство, као и за приказивање персонализованог садржаја, приказивање реклама, као и друге функционалности и услуге које не бисмо могли да обезбедимо без Cookija.